sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Silakkapihvit (gluteeniton, viljaton, maidoton, vähähiilihydraattinen, paleo)


Nyt tulee ensimmäinen blogiruoka, jota en ole edes kunnolla itse maistanut ja tuskin tulen edes maistamaan. Se ei johdu siitä, että resepti tai lopputulos olisi epäonnistunut ja ruoka olisi pahaa, vaan ihan siitä etten itse pysty kyseistä raaka-ainetta kakomatta syömään. Silakkapihvit! En pidä silakasta enkä muistakaan pienistä ja ruotoisista kaloista yhtään. En ole ikinä tykännyt ja tuskin tulen tykkäämäänkään. Maku ei ole paha, mutta ne ohuen ohuet ruodot eivät houkuttele ja tekevät huonoa.

Siitä huolimatta päätin julkaista tämän, sillä monet muut niistä pitävät kovasti. Esimerkiksi isäni, jolle näitä valmistin. Yleensä äitini leivittää silakkapihvit perinteisesti ruisjauhoilla, joten halusin kokeilla itse valmistamaani gluteenitonta ja viljatonta "ruis"leivitystä. Lopputuloksessa ei kolmen maistelijan voimin ollut mitään eroa rukiiseen leivitykseen (maistoin pelkkää leivitystä!). Ulkonäöllisesti valmistamani leivitys oli paljon tummempi, minkä ymmärtää hyvin, kun sen pohjana on tumma pellava ja carob. Pihvit eivät siis ole palaneita, vaikka ehkä niin voisi kuvista luulla. Muuten valmistin pihvit äitini perinteisellä tyylillä. Uskon, että silakkapihveistä pitävät tykkäävät kyllä näistä kovasti! :)


GLUTEENITTOMAT PERINTEISET LEIVITETYT SILAKKAPIHVIT
500g ruodottomia silakkafileitä
suolaa ja maustepippuria maun mukaan
sipulia, voita tai öljyä
tuoretta tilliä

Leivitys:
0,75dl tummia pellavansiemeniä
1rkl carob-jauhetta (mikä tämä on? Lue täältä lisää)
ripaus maustepippuria
1 muna
Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla rasvassa. Mausta silakkafileet maun mukaan suolalla ja maustepippurilla. Laita puoleen fileistä sipulia ja tuoretta tilliä ja laita täyttämätön filee päälle. Hienonna pellavansiemenet jauheeksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon carob ja mausta maustepippurilla ja (halutessasi hyppysellisellä suolaa). Kaada pellavaseos lautaselle. Riko muna lautaselle ja riko sen rakenne haarukalla vatkaten. Kasta täytetyt fileet munaan molemmilta puolilta ja sen jälkeen pellavaseoksessa. Paista pihvejä keskilämmöllä pannulla rasvassa, kunnes pihvit ovat kypsiä ja tarjoile esimerkiksi peruna-, juures- tai kukkakaalimuusin kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti