Sivut

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Cashewkana Antipastan tapaan (gluteeniton, maidoton, munaton, sokeriton vaihtoehto, vähähiilihydraattinen)


Pidän kovasti thairuuasta ja yksi suurimmista suosikeistani on cashewkana, jossa kananpaloja ja kasviksia on wokattu ja sekaan on lisätty paahdettuja cashewpähkinöitä sekä makea ja suolainen kastike, joka tavallisesti koostuu erilaisista soijakastikkeista, osterikastikkeesta ja palmusokerista. En halunnut käyttää osterikastiketta sen sisältämän hiivauutteen takia vaan käytin Punnitse ja säästä -liikkeestä ostamaani riisimisotahnaa. Sokerin voi halutessaan korvata makeutusaineella ja chilitahnan jättää pois kokonaan, jos haluaa miedon ruuan. Tämäkään versio ei ole varsinaisesti tulinen. Cashewkana sopii hyvin länsimaalaiselle ensimmäisiksi thairuuiksi, sillä sen makumaailma on tuttu eikä ruoka ole tulinen. Se onkin siten monen suosikkithairuoka.

Kasviksina voi käyttää mitä itse haluaa, sillä olen nähnyt tässä ruuassa käytettävän myös muun muassa maissia, sieniä ja parsakaalia. Eräällä Thaimaan lomalla söin tätä ruokaa vähintään joka toinen ilta hotellin lähellä olevassa ravintolassa, sillä niin hyvää se oli. Tarjoilija oppikin tietämään tilaukseni eikä edes kysynyt enää mitä halusin vaan totesi vain hymyillen "cashew chicken, no rice" :D Tämä versio on minun näkemykseni tuosta annoksesta. En ole korianterin suuri ystävä, joten koristelin annoksen lipstikkanipulla.
CASHEWKANA ILMAN NATRIUMGLUTAMAATTIA JA HIIVAUUTETTA
(2-3 annosta)

Kastike:
1tl riisimisotahnaa (tai muuta miso tahnaa tai 1-2rkl osterikastiketta)
2tl gluteenitonta soijakastiketta
1tl kalakastiketta (tai lisää soijakastiketta, jos kala-allergia)
2rkl kookospalmusokeria, muuta ruskeaa sokeria tai erytritolia
(½tl makeuttamatonta chilitahnaa (sambal oelek))
1tl seesamiöljyä
1-2 rkl vettä 

300g broilerin fileetä
½ punainen paprika
½ vihreä paprika
1 porkkana kuorittuna
½ mieto punainen chili
1 mieto sipuli tai ½ keltasipulia
muutama kevätsipulin varsi
pari isoa kourallista cashewpähkinöitä
1-2rkl kookosöljyä tai muuta kasviöljyä paistamiseen
koristeluun 1 mieto punainen chili
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Varo polttamasta! Pilko broileri, paprikat ja sipuli suupalan kokoisiksi paloiksi. Halkaise porkkana ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi chili ohuiksi renkaiksi, koristeluun tuleva paksummiksi. Puolita kevätsipulit, jos ne ovat paksuja ja pätki ne muutaman sentin mittaisiksi paloiksi.
Kuumenna öljy wokkipannussa todella kuumaksi. Lisää broilerit ja paista kunnes ne ovat kypsiä ja pinnassa on väriä. Siirrä broilerit lautaselle jättäen öljy pannuun ja paista siinä sen jälkeen ensin porkkana, kunnes saa hieman väriä, lisää paprikat, sipuli ja chili ja paista vielä hetki. Lisää pannuun broilerit, cashewpähkinät ja kevät sipuli. Sekoita ja kaada päälle kastike ja kypsennä vielä noin minuutti. Koristele annos paksummilla chiliviipaleilla sekä korianterilla tai lipstikalla ja tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi riisin kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti