Sivut

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Red Velvet -smoothie (gluteeniton, sokeriton, maidoton, munaton, vegaaninen, paleo, vhh)


Detox-kuurin aikana tulee kehiteltyä toinen toistaan erilaisempia smoothieita ja muita juomia. Haluan syödä väriä, joten smoothieiden värit vaihtelevat koko ajan. Sain idean Tähän Red Velvet -smoothieen klassisesta Red Velvet -kakusta. Kakku on elintarvikevärillä punaiseksi värjätty suklaakakku, jossa kerrosten välissä on vaniljatuorejuustoa. Tein smoothiesta siten punaisen käyttämällä keitettyä punajuurta, maustamalla sen kaakaolla ja lisäämällä joukkoon vielä suklaanmakuista riisiproteiinia, joka olikin yllättävän hyvän makuista. Mausteeksi heitin vielä reilusti vaniljaa ja ripauksen kanelia.

Kun aikoo tehdä Red Velvet -smoothien, niin totta kai siinä pitää olla myös "tuorejuustotäyte". Valmistin sen kookosmaidosta, vaniljajauheesta, sitruunamehusta ja ripauksesta suolaa. Makeutuksen hoidin vaniljastevialla. Täyte päätyi smoothien pinnalle ja lopputulos oli todella kaunis! Kokeilu ylitti odotukseni, sillä tuo tuorejuustoa markkeeraavan päällisen maku oli yllättävän lähellä oikeaa tuorejuustoa.

Maku oli myös mielestäni hyvä, ja jopa vieraana ollut äidin täti totesi sen olevan hyvää, mistä todella yllätyin, kun ottaa huomioon, että ikää on jo lähes 90. Sen ikäiset kun eivät ole tottuneet tällaisiin ruokiin ja raaka-aineisiin vaan aikoinaan on syöty sitä mitä on ollut eli perunoita ja läskisoosia. Vihanneksia ei juuri syöty. Ilmeisesti tämän smoothien on siten pakko olla hyvää! :D

RED VELVET -SMOOTHIE
(1 iso tai 2 pientä annosta)
1 pieni keitetty punajuuri kuorittuna
3dl haluamaasi makeuttamatonta kasvimaitoa (käytin cashewmaitoa)
3rkl suklaariisiproteiinia
2rkl tummaa kaakaojauhetta
½rkl sitruunamehua
½-1tl psylliumia, riippuen siitä kuinka paksua smoothieta haluat
½tl vaniljauutetta
0,25tl vehnänorasjauhetta (voi jättää pois, jos et halua käyttää)
12 tippaa vaniljasteviaa
ripaus suolaa

Päällinen:
1dl kookosmaitoa
reilu 1tl sitruunamehua
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
3 tippaa vaniljasteviaa
Sekoita päällisen aineet keskenään ja jätä sivuun. Sekoita muut smoothien aineet tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi ja kaada laseihin (ei aivan täyteen, jotta päälliselle jää tilaa). Kaada kookosmaitoseos varovasti smoothien pinnalle ja tarjoile.

 



4 kommenttia:

  1. Red Velvet on kyllä herkullisen näköinen ja varmasti myös maistuu hyvältä, sitä en epäile. Näistä kuvista näkee kuinka paljon sä näet vaivaa (itse valmistamisen ja ohjeiden lisäksi) näihin touhuihin ja se on aika uskomatonta kun ajattelee että sä käyt töissäkin. Moni ei yksinkertaisesti viitsisi joten sun kohdalla voidaan todellakin käyttää sitä muutamissa paikoissa esillä ollutta sanontaa "rakkaudesta ruokaan".

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Eipä sitten juuri muuta enää ehdikään :D "Rakkaudesta ruokaan" tai sitten "pakkomielteestä laadukkaisiin valokuviin", vaikkei kaikki kuvat välttämättä aina niin laadukkaita olekaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu minä uskon sen että tämä on sellaista touhua mikä vie kaiken ajan ja siksipä se just onkin hatun noston arvoinen juttu.

      Poista