Sivut

torstai 12. marraskuuta 2015

Kookos-suklaa-appelsiiniruudut (gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton, vhh, paleo, ei pähkinää tai mantelia)


Eräs lukija pyysi minua kehittelemään Valion sivuilla olevasta ohjeesta terveellisemmän version ilman viljoja ja sokeria. Tein ohjeesta samalla myös maidottoman. Kyseessä oli appelsiinilla maustetut lakritsi-kookosruudut. Lakritsia minulla ei tällä kertaa tosin ollut, joten korvasin lakritsipalat tummilla sokerittomilla suklaapaloilla. Jos tästä haluaa tehdä alkuperäisen ohjeen mukaan lakritsiruutuja niin korvaa vaan suklaan esimerkiksi itse tehdyllä viljattomalla lakritsilla. Kookoksen, appelsiinin ja suklaan yhdistelmä oli taivaallisen herkullinen, kiitos lukijalle toiveesta! :)
KOOKOS-SUKLAA-APPELSIINIRUUDUT VALION LAKRITSI-KOOKOSRUUTUJA MUKAILLEN
100g kirkastettua voita tai kookosöljyä
1dl erytritolia tomusokerina
10-15 tippaa vaniljasteviaa
2 munaa
½dl appelsiinimehua + yhden appelsiinin kuori raastettuna
1rkl sitruunamehua
1tl leivinjauhetta
1,75dl kookoshiutaleita
1dl tummaa suklaata pieninä paloina tai saman verran itse tehtyä viljatonta lakritsia (tai kaupan lakua) pieninä paloina
Valmistele noin 30x20cm uunipannu vuoraamalla se leivinpaperilla. Sekoita kookosjauhot, psyllium, leivinjauhe, kookoshiutaleet ja suklaan tai lakritsin palat keskenään. Laita uuni kuumenemaan 175C. Vatkaa pehmeä rasva, tomusokeri ja stevia kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat vatkaten ja sen jälkeen appelsiinin mehu ja kuori sekä sitruunamehu. Lisää jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunivuoan pohjalle ja paista uunissa noin 30 minuuttia tai taikina on kypsää ja pinta saanut väriä. Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti