Sivut

tiistai 29. syyskuuta 2015

Suklaaproteiinipatukat (maidoton, munaton, gluteeniton, viljaton, sokeriton, vhh, vegaaninen)


Mielessä on ollut jo pitkään kokeilla itse tehtyjä raaka-patukoita ja nyt sain viimein aikaiseksi, kun niitä on useampi kysellyt. Käytin patukoiden pohjana auringonkukansiemeniä, kaakaota ja vaniljaproteiinijauhetta (riisistä). Makeutuksen hoidin muutamalla taatelilla ja toffeen makuisella stevialla sekä pienellä määrällä erytritolia. Superfoodlisän antaa maca, joka ei mielestäni näistä patukoista maistu. Yllättävän hyvää tuli eikä riisiproteiinin jauhoinen makukaan puske liikaa läpi. Halutessaan riisiproteiinin voi korvata jollain muulla proteiinijauheella tai esimerkiksi kookosjauhoilla. Toki näissä voisi olla vielä enemmänkin proteiinia, mutta tästä on hyvä lähteä tekemään uusia maku- ja koostumuskokeiluja.
ITSE TEHDYT RAAKASUKLAAPATUKAT/PROTEIINIPATUKAT MAIDOTTOMASTI
(noin 8-10kpl)
2,5dl auringonkukansiemeniä
1dl haluamaasi sokeroimatonta kasvimaitoa
4 taatelia
0,75dl vaniljariisiproteiinijauhetta
3rkl kaakaojauhetta
1-2rkl erytritolia tomuna
1rkl maca jauhetta
20 tippaa toffeesteviaa
ripaus suolaa ja halutessasi vaniljajauhetta
Laita auringonkukansiemenet, kasvimaito ja taatelit tehosekoittimeen ja hienonna ne tasaiseksi massaksi. Kaada seos kulhoon ja lisää loput aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Seos on paksua! Muotoile seoksesta leivinperin päälle haluamasi paksuinen levy ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Tarvittaessa laita levy jääkaappiin jähmettymään, ennen kuin leikkaat sen. Säilytä patukoita jääkaapissa.





2 kommenttia:

  1. Näyttävät kivan meheviltä. Itsekin riisiprotskua välillä käytän, kun sitä sattuu olemaan :) Tällaisia tuli tehtyä paljon, kun tein pitkitä työputkia aamusta iltaan ja jossain vaiheessa alkoi himottamaan suklaa ja muut herkut. Niin oli todellinen päivän pelastus aina, kun tällaisen sai kaivettua laukusta :) Hyvä idea tuo siementen blendaaminen joukkoon, voisin kokeilla sitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, kuten sanoit! Näitä on lisäksi tosi hauska tehdä ja kehitellä, varsinkin jos sattuu onnistumaan ;) Siemenistä saa myös lisää proteiinia ja toimii tietynlaisena "liimana", samoin taatelit ja muut kuivahedelmät. Vaatii vaan tehokkaan blenderin....

      Poista