Sivut

tiistai 4. elokuuta 2015

Schwartzwaldin smoothie


Saan usein idean smoothieen jo jostain valmiista klassikkotuotteesta kuten leivonnaisista tai piirakoista. Tässä inspiraationa on ollut Schwartzwaldin kakku eli saksalainen suklaakakku, joka on täytetty ja koristeltu vaniljakermalla ja kirsikoilla. Pienen mietinnän jälkeen rustasin ideani paperille. Pienen hienosäädön jälkeen reseptistä tuli alla olevan mukainen. Jos pidät suklaasta ja kirsikoista, niin tämä maistuu taatusti.  Laitoin suklaapalat tehosekoittimeen sellaisenaan hieman pilkottuna. Jos et omista tehokasta tehosekoitinta, niin suosittelen pilkkomaan suklaat aivan hienoksi ennen lisäystä tai sulattamaan suklaan ennen käyttöä. Halutessasi voit liottaa cashewpähkinöitä muutaman tunnin ajan, mutta se ei ole pakollista.

SCHWARTZWALDIN SMOOTHIE
(1 annos)
 
1dl cashewpähkinöitä
1,5dl tuoreita kirsikoita, kivet poistettuna
1,5dl kylmää vettä tai haluamaasi kasvimaitoa
10 tippaa vaniljasteviaa
15-20g maidotonta tummaa suklaata (vähintään 70%)
ripaus suolaa
(0,25tl ksantaania, jos haluat paksumman koostumuksen)

Laita kaikki aineet ksantaania lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi ja kuohkeaksi. Lisää lopuksi koneen käydessä ksantaani ripotellen joukkoon, jos haluat paksumman koostumuksen. Tarjoile!






 

4 kommenttia:

  1. Ihana resepti! Schwartzwaldin kakku on suuri lempparini, joten tämä smoothie maistuisi varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti tuli sitten ihan tilauksesta ;)

      Poista
  2. Tuota kakkua en ole ikinä tainnut maistaa, mutta kirsikka-suklaa-yhdistelmä on niin paras, että voisin kokeilla tätä smoothieta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, se on hyvää jos vain pitää kirsikoista! :)

      Poista