Sivut

torstai 4. kesäkuuta 2015

Lähes sokeriton kova suolapähkinätoffee


Daimin suosion yllättämänä päätin kokeilla samalla reseptillä kovan toffeen valmistamista jättämällä seoksesta kaakaon pois ja myös kookosjauhot jäivät pois unohduksen takia :) Kyllä siitä ihan kovaa toffeen makuista levyä tuli. Rakenne on tosin hieman hauraampi kuin Daimissa. En tiedä johtuuko se kaakaon, kookoksen ja mantelijauheen puutteesta vai ihan puhtaasti siitä, että toffeelevyni oli ohuempi. Ripottelin päälle suolapähkinöitä mauksi ja myös taittamaan toffeen makeutta. Hyvää oli ja syötyä tuli!

LÄHES SOKERITON KOVA SUOLAPÄHKINÄTOFFEE
45g kirkastettua voita tai kookosöljyä
3rkl kookospalmusiirappia
rouhittuja suolapähkinöitä
Laita voi, siirappi ja erytritoli kattilaan. Sulata ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pähkinät ja kaada seos leivinpaperin päälle. Kannattaa suojata alapuoli vaikka sanomalehdellä, sillä seos on tulikuumaa. Anna jäähtyä täysin ja murra paloiksi.




2 kommenttia: