Sivut

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Hopeatoffee (gluteeniton, viljaton ja vähäsokerinen)


Olen yrittänyt jo jonkin aikaa itse tehdyn lakritsin valmistusta siinä kuitenkaan haluamallani tavalla onnistumatta. Sitä vastoin kokeiluiden tuloksena onnistuin kehittämään hopeatoffeen. En ole tosin aivan varma kuinka lähellä kaupan hopeatoffeeta kokeiluni on. Siitä kun taitaa olla jo lähes 20 vuotta, kun olen hopeatoffeeta syönyt. Makuraati kuitenkin totesi reseptin julkaisukelpoiseksi, joten täältä pesee!
 
Käytin raakalakritsijauhetta, joka on luomua. Halutessaan sen voi korvata lakritsinjuurijauheella, mutta lakritsijauheessa on mielestäni intensiivisempi maku. Lakritsijauhe värjää seoksen tummaksi, mutta halusin siitä vielä mustempaa ilman keinotekoisia värejä, joten lisäsin joukkoon murskattuja hiilitabletteja.


GLUTEENITON JA VÄHÄSOKERISEMPI HOPEATOFFEE
70g suolatonta voita tai kookosöljyä
2rkl vaahterasiirappia (tai 1rkl vaahterasiirappia ja 1rkl kiinteää hunajaa, jolloin lopputulos sitkeämpi)
4rkl kookosmaitoa
1tl suolaa
2rkl raakalakritsijauhetta (tai lakritsinjuurijauhetta)
4tl ksantaania
8 hiilitablettia murskattuna (parantaa väriä, ei pakollinen, voi korvata mustalla elintarvikevärillä)

Sekoita kattilassa ksantaania lukuun ottamatta kaikki aineet ja keitä seosta noin 4-5 minuuttia. Vatkaa joukkoon ksantaani. Muotoile massasta 5-10mm paksu levy ja anna jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.









6 kommenttia:

  1. Nam tata on pakko kokeilla!
    Eika edes tarvitse miljoonaa raaka-ainetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Juu voin suositella näitä! Toivottavasti pidät lopputuloksesta! :)

      Poista
    2. paljonkahan näissä on hiilihydraattia ?

      Poista
    3. En osaa juuri nyt sanoa, kun en ole jaksanut laskea :) Pitää joskus varmaan laskea.

      Poista
  2. Kiitos! :) Kävipä vaan jännästi - llisäsin ksantaania teelsikan kerralla että sain kunnolla vatkattua sen joukkoon ja viimeisen lusikallisen jälkeen voi erottautui massasta. Jännä juttu. Kaadoin massan siivilän läpi jotta sain vikatkin voit pois ja laitoin lakun jäähtymään. Maku on kyllä hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onpa jännä ilmiö. Ei mulle vaan käynyt noin, pitää varmaan yrittää uudelleen. ;) Hyvä kuitenkin, että maku oli mieleinen. Mulle käy vastaavasti aina silloin tällöin, harvoin maku on huono, useimmiten todella hyvä, mutta leivonnaisten rakenteessa voi olla toivomisen varaan :)

      Poista