Sivut

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Appelsiini-mantelikakku


Löysin tämän kakun reseptin Yummy Bakerin blogista. Reseptissä kiehtoi kokonaisen sitrushedelmän ja rosmariinin käyttö. Lisäksi kakku on luontaisesti gluteeniton ja maidoton. Klementiinien tilalla päätin käyttää appelsiineja ja koska siihen hätään ei taloudesta löytynyt myöskään tuoretta rosmariinia, korvasin sen sitruunamelissalla.


Tähän kakkuun pätee jälleen kerran sanonta "kolmas kerta toden sanoo", nimittäin tämä oli kolmas kerta kun tein kakun ja ensimmäinen kerta kun sain sen onnistumaan haluamallani tavalla. Kahdella ensimmäisellä kerralla kakku oli todella murenevaista, vaikkakin kosteaa ja hyvän makuista. Epäilen syyksi sitä, että kakku paistettiin rengasvuoassa. Toinen syy saattaa olla munien vatkaaminen kuohkeaksi. Kakusta tule tiiviimpi ja siten paremmin koossapysyvä kun vain sekoittaa munat ja erytritolin keskenään. Tähän versioon lisäsin myös hieman psylliumia auttamaan koossa pysymistä.
Kakusta tuli todella mehevä ja sekä appelsiini, että manteli maistuvat siinä selvästi. Jos haluat kirpeämmän kakun, korvaa pieni osa appelsiinista esimerkiksi limellä tai sitruunalla.

APPELSIINI-MANTELIKAKKU
4 munaa
1,5dl erytritolia
1,5dl kuorittua soseutettua appelsiinia (noin 1 appelsiini)
1 appelsiinin raastettu kuori
2dl mantelijauhetta
3rkl kookosjauhoa
2tl psylliumia
½tl vaniljajauhetta
½tl soodaa
0,25tl suolaa
Sekoita kulhossa munat, erytritoli, appelsiinisose ja -kuori keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseoksen joukkoon. Kaada leivinpaperoituun vuokaan ja paista 175C noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti