Sivut

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Mokkapiparit


Nyt olisi kahvikeksejä tarjolla. Tämä on äärimmäisen helppo ohje, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taikinasta tehdään keksejä pellille. Ajatus näihin syntyi mokkapaloista, mutta halusin tehdä jotain nopeampaa ja helpompaa. Nämä sopivat erinomaisesti kahvin tai kaakaon seuraksi ja halutessasi voit kuorruttaa keksit vaikka suklaalla, jolloin niistä saa juhlavampia.

MOKKAKEKSIT
100g voita
1,25dl erytritolia
1 muna
1-2tl pikakahvijauhetta + 1-2tl vettä
1rkl kaakaojauhetta
1tl soodaa

Sekoita lusikalla voi ja erytritoli kuohkeaksi ja lisää muna. Sekoita ja lisää taikinaan veteen liotettu pikakahvi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut loput aineet. Ota pellille nokareita ja paina niitä hieman litteämmiksi. Taikina ei juurikaan leviä uunissa. Halutessasi voi koristella keksit esimerkiksi pähkinärouheella tai mantelilastuilla. Paista 175C 20 minuuttia tai kunnes ovat saaneet väriä ja tuntuvat kypsiltä.


2 kommenttia:

  1. Mitä jauhoja voisi käyttää kookosjauhojen sijasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosjauhojen tilalla voi kokeilla esim. riisi- tai maissijauhoja, mutta voi olla, että niitä pitää laittaa hieman enemmän. En valitettavasti ole kokeillut näitä keksejä muilla jauhoilla, joten varmuudella en osaa nyt sanoa, mutta toivottavasti tästä oli edes hiukan apua. :)

      Poista