Sivut

torstai 26. helmikuuta 2015

Pikaversio kaalikääryleistä

 
Kaalikääryleet ovat herkkuruokaa, ainakin omasta mielestäni. Niiden valmistaminen on vain melko vaivalloista ja aikaa vievää. Siten niitä ei tule itse juuri valmistettua. Tai mitä tässä kaunistelemaan, sillä en ole totuuden nimissä tainnut ikinä niitä valmistaa itse. Onneksi löytyy äiti <3!
Käärylehimoissani kehittelin pikaversion aasialaisella twistillä. Vietnamilaisen kesäkääryleen riisipaperin korvaa savoijinkaali ja kääryleille tein dippikastikkeen thaimaalaisen prik nam pla -soosin inspiroimana. Täytteeksi voi laittaa melkein mitä vaan.

Riisinuudelit korvasin tällä kertaa kalorittomilla kelp-nuudeleilla, joita saa nettikaupoista ja voi kysellä myös eko- ja terveyskaupoista. Ne ovat mauttomia, joten sopivat mihin tahansa. Suutuntuma on nuudelimainen. Lisäksi ne ovat tosi kauniita. Nämä ovat myös hyvä tarjottava isommalle porukalle, jolloin pöydän ympärille voi koota eri täytteitä ja antaa jokaisen koota mieleisensä rullan.

AASIAHENKISET PIKAKAALIKÄÄRYLEET
 
1 savoijinkaali
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400g jauhelihaa
(öljyä)
2 rkl gluteenitonta soijakastiketta
2tl garam masalaa (suolaton)
1tl chilirouhetta
1tl inkivääriä
1rkl kookossokeria tai 3-5 tippaa toffeesteviaa
1 kurkku
1 porkkkana
Kelp- tai riisinuudeleita (vhh ilman riisinuudeleita)
 
dippikastike:
3rkl gluteenitonta soijakastiketta
2-3 rkl vettä
½tl valkopippuria
1 iso valkosipulin kynsi viipaloituna
1rkl limen mehua
½ punaista mietoa chiliä hienoksi silputtuna
5 tippaa tai maun mukaan toffeesteviaa
 
Valmista dippikastike sekoittamalla sen ainekset kulhossa sekaisin. Jätä maustumaan.
Jos käytät kelp-nuudeleita, laita ne likoamaan kylmään veteen, jossa on sitruunan mehua. Se auttaa tekemään nuudeleista pehmeämpiä. Irrota kaalin lehdet kokonaisena kaalista. Ohenna keskiruotia, jos se on kovin paksu. Höyrytä lehtiä nopeasti, jotta ne hieman pehmenevät. Tarkoitus ei kuitenkaan ole kypsentää niitä läpikotaisin.
Paista jauheliha (tarvittaessa öljyä käyttäen) sipulin kanssa pannulla ja mausta soijalla, garam masalalla, chilillä, inkiväärillä ja kookossokerilla tai stevialla. Seoksen tulisi maistua mausteiselta, ja lievästi makealta ja tuliselta. Voit muokata mausteita makusi mukaan.
Pilko porkkana ja kurkku tulitikkumaisiksi paloiksi ja höyrytä porkkanoitakin pikaisesti. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan tai valuta kelp-nuudelit. Kokoa kääryleet laittamalla kaalinlehdelle jauhelihaseosta, nuudeleita, porkkanaa ja kurkkua ja rullaamalla kääryle kiinni. Tarjoile dippikastikkeen kera.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti